Unikátne zdravotnícke oblečenie s iónmi striebra a zinku!
4 novembra, 2021

Mnohí lekári a zdravotníci sa častokrát sťažujú na málo kvalitné a nepriedušné oblečenie, ktoré im pri práci spôsobuje nemalé problémy. Niektorí sa utiekajú k bavlne, no ani v tej sa komfortne. Ako teda dosiahnuť to, aby toto oblečenie spĺňalo všetky potrebné parametre?

Revolučné ióny striebra a zinku

Aj pre potreby v zdravotníckom priemysle sme pre jednotlivcov i organizácie vyvinuli unikátne polypropylénové vlákno PROLEN®SILTEX a PROLEN®BODYFRESH. Tieto jedinečné vlákna sú ošetrené permanentným antimikrobiálnym aditívom založeným na báze iónov striebra a iónov zinku.

Vlastnosti vlákna PROLEN®

Naše vlákno vyrábame na Slovensku priamo pod Tatrami a samozrejme aj s ohľadom na životné prostredie. Jeho najväčšou výhodou je, že má vynikajúce termoregulačné vlastnosti. Poďme sa ale detailne pozrieť na jeho TOP benefity.

Využitie vlákna PROLEN®

PROLEN®SILTEX a PROLEN®BODYFRESH boli vyvinuté pre mnoho účelov. Spodnú bielizeň, športové odevy, pracovné odevy, ponožky, výplňový materiál do obuvi, posteľnej bielizne, podšívky a čalúnenia na ochranu v prostrediach vyžadujúcich vysoké hygienické normy. Z toho dôvodu nachádza svoje využitie nielen v automobilovom či zdravotníckom priemysle, ale aj na výrobu cestových kufrov bežných vecí každodennej spotreby.

Pôsobí antimikrobiálne

PROLEN®SILTEX a PROLEN®BODYFRESH sú mimoriadne účinný proti rastu baktérií i nepríjemných zápachov a účinne redukujú vírusy. Jednou z ich mimoriadne užitočných výhod je, že udržiavajú hygienickú sviežosť aj počas športových a rekreačných aktivít.

 

Vynikajúca termoregulácia

S týmto faktom súvisí aj ďalšia výhoda nášho originálneho vlákna. Udržiava ideálnu teplotu v akejkoľvek klíme, počasí a za akýchkoľvek okolností. Chystáte sa na turistiku do Tatier? Chystáte sa v lete na cyklistickú túru po Slovensku? Alebo len potrebujete funkčné oblečenie vhodné na operačnú sálu?

Polypropylénové vlákno PROLEN® má zo všetkých vláken najnižšiu vodivosť a najväčšiu izolačnú silu. Je jedno, či potrebujete váš organizmus ochladiť v teplom letnom počasí alebo zahriať v treskúcej zime. Polypropylénové vlákno PROLEN® vás tak každých okolností udrží v suchu a izolácii.

Chemicky neškodné

V prípade, že máte citlivú pokožku, ekzém alebo iný kožný problém, môžete byť pokojní. Ušľachtilé vlákna PROLEN®SILTEX a PROLEN®BODYFRESH sú  pre vašu pokožku absolútne bezpečné. Už spomínané ióny striebra a zinku totiž zamedzujú rastu akýchkoľvek baktérií a redukujú vírusy.

Ľahučké ako pierko

Ak máte radi pohodlie nielen počas pracovnej doby, ale aj popri odpočinku, rozhodne stavte na PROLEN®SILTEX a PROLEN®BODYFRESH. Dôvod je jednoduchý! Tieto vlákna sú najľahšie existujúce vlákna na svete. Ich hustota je nižšia ako voda a je až o 50 % ľahšie ako bavlna.

Jednoduché na udržiavanie

Navyše, antimikrobiálne aditívum sa pridáva priamo do hmoty vlákna (nie na jej povrch), preto nemigruje z tkaniny a zotrváva v nej aj po viacnásobnom praní. PROLEN®SILTEX a PROLEN®BODYFRESH však viete jednoducho udržiavať. Stačí ich len vyprať na 40 °C s minimom pracieho prostriedku. Ba čo viac PROLEN®SILTEX a ani PROLEN®BODYFRESH nemusíte ani len žehliť! S PROLEN®SILTEX a ani s PROLEN®BODYFRESH sa nemusíte báť ani každodenného prania. Odolnosť vlákna je totiž až 2,5-krát vyššia ako odolnosť iných materiálov, ako vlny alebo bavlny.

Naše inovatívne 100 % recyklovateľné vlákna PROLEN® vyrábame s maximálnym ohľadom na životné prostredie. Je farbené v hmote, čiže nepotrebujeme žiadne pesticídy ani toxické farbivá a na jeho výrobu používame minimálne množstvo vody. Úžasné, nemyslíte?