Revolučné ochranné rúška s iónmi striebra a zinku!
2 novembra, 2021

Podľa aktuálnych informácií budeme ochranné rúška nosiť pravdepodobne až do konca roka. Práve preto by sme mali začať myslieť aj na ich ekologické nakupovanie. Namiesto jednorazových rúšok by sme preto mali začať kupovať také, ktoré je možné prať bez toho, aby stratili čo i len kúsok zo svojej kvality.

Počuli ste už o medicínskych tkaninách vyrobených z unikátneho slovenského vlákna PROLEN®? Teraz je ten správny čas spoznať jedinečnú kvalitu v podobe polypropylénového multifilamentového vlákna vyrábaného na Slovensku priamo pod Tatrami. Ochranné rúška z unikátneho vlákna PROLEN®SILTEX a PROLEN®BODYFRESH disponujú vynikajúcimi vlastnosťami prospešnými pre naše zdravie a mimoriadne zlepšujú náš každodenný život, vrátane športu. Poďme sa preto pozrieť na tieto rúška pozrieť bližšie.

Na čo slúži ochranné rúško?

Posledné mesiace nám ukázali, že zakrytie nosa a úst, teda horných dýchacích ciest, môže zabrániť prenášaniu vírusových ochorení. V čom sú ale naše rúška výnimočné a prečo by ste ich mali mať? Vlákna PROLEN®SILTEX a PROLEN®BODYFRESH vo svojej štruktúre permanentne obsahujú účinné látky na báze iónov striebra a zinku.

Rúško z týchto unikátnych vlákien zabraňuje množeniu baktérií, húb a vírusov, a redukuje nepríjemné pachyzabezpečuje hygienickú sviežosť materiálu. Je hydrofóbne a absorbuje len 0,01 % vlhkosti, čím zabezpečuje suché a čisté prostredie v okolí úst a nosa. Len pre porovnanie, rúško vyrobené z bavlny je schopné nasiaknuť až 8-10 % vlhkosti.

Bavlna nie je najspoľahlivejšia

Účinnosť bavlnených rúšok so zvyšujúcou teplotou klesá.  Tie totiž vlhkosť zachytávajú, čím sa stávajú neúčinnými. Vlhké bavlnené rúško, navyše, neprospieva ani našej pokožke, pretože spôsobujú podráždenie a vyrážky. Okrem toho vlhké rúška sú ideálnym prostredím pre rozmnožovanie roztočov či vznik plesní. 

 

Antimikrobiálny účinok striebra a zinku

PROLEN®SILTEX a PROLEN®BODYFRESH sú špeciálne polypropylénové vlákna ošetrené permanentným antimikrobiálnym aditívom na báze iónov striebra a zinku. Práve tieto účinné látky ich v prvom rade robia účinným proti množeniu baktérií, húb a vírusov. Okrem toho znižujú nepríjemné pachy, udržiavajú biologickú rovnováhu pokožky a nastavujú hygienickú čerstvosť produktu nielen počas športových a rekreačných aktivít, ale aj počas bežného dňa.

Navyše, antimikrobiálne aditíva sa pridávajú do hmoty vlákna a nie na jej povrch, preto nemigrujú z tkaniny a zostáva v nej aj po viacnásobnom praní. Pre náš organizmus sú tak maximálne nezávadný a môžu ho využívať aj alergici alebo ľudia s citlivou pokožkou. Starostlivosť po použití zahŕňa jedine to, že ho vyperiete v práčke na 40 °C. Jednoduché, však?

Certifikátmi overená kvalita

Kvalita vlastností ochranného rúška s iónmi striebra a zinku bola schválená niekoľkými celosvetovými certifikátmi. Vlákno PROLEN®SILTEX a PROLEN®BODYFRESH sú podľa Oeko-tex® Standard 100 normované ako vlákna spĺňajúce prísne humánno-ekologické požiadavky na výrobu dojčenských odevov. PROLEN®SILTEX a PROLEN®BODYFRESH ďalej podliehahú všetkým legislatívam REACH EÚ na zlepšenie ochrany ľudského zdraviaživotného prostredia pred rizikami spôsobenými chemikáliami.

Napokon musíme dodať, že toto rúško je aj vďaka svojej kvalite a odolnosti voči vplyvom vonkajšieho prostredia mimoriadne ekologickouudržateľnou voľbou pre vaše ochranné rúška. Chceli by ste sa o ochranných rúškach s iónmi striebra dozvedieť viac? Neváhajte a kontaktuje nás!