Ako sa starať o zdravotnícke oblečenie Prolen ® Medical?
26 augusta, 2022

Okrem toho, že antibakteriálne a antivirálne oblečenie Prolen ® Medical pomáha znižovať riziko prenosu infekcií, je taktiež nenáročné na údržbu. Prečítajte si, ako ho prať, sušiť a skladovať, aby vám oblečenie vydržalo čo najdlhšie.

Pranie

Zdravotnícke oblečenie Prolen ® Medical perieme pri teplotách medzi 40°C a 60 °C  v závislosti od toho, ako veľmi je oblečenie zašpinené. Všeobecná odporúčaná teplota na pranie je 60°C s odstreďovaním 400 ot./min. Touto teplotou nič nepokazíme a oblečenie bude dokonale čisté.

Na pranie používame akýkoľvek typ pracieho prostriedku vrátane prostriedkov s obsahom chlóru. Ak perieme zdravotnícke oblečenie bielej farby, môžeme použiť prášok, ktorý pomáha bieliť tkaninu. Na udržiavanie hydrofóbnosti oblečenia sa neodporúča do prania pridávať aviváž.

Výhodou je, že látka, z ktorej je oblečenie šité vydrží až 300 praní, čo výrazne predlžuje jeho životnosť. Zároveň je oblečenie ľahké, takže sa znižujú aj náklady na energie.

Sušenie

Oblečenie Prolen ® Medical rýchlo schne a má nulovú absorpciu vody. Po praní ho stačí zavesiť na sušiak a vyschne do niekoľkých hodín.

Ak zvolíme sušenie v sušičke, odporúča sa sušenie pri teplote 40°C. Oblečenie sušíme 20 minút za tepla a nakoniec 5 minút za studena. Pri použití sušiaceho tunela je odporúčaná teplota 70°C. Po vysušení odevy hneď poskladáme alebo zavesíme na vešiak, aby sme zabránili pokrčeniu a znížili množstvo ohybov.

Žehlenie

Zdravotnícke oblečenie Prolen ® Medical nie je potrebné žehliť.  Ak sa predsa rozhodneme použiť žehličku, nikdy nežehlíme priamo, aby sme oblečenie nepoškodili. Pri žehlení používame nízke teploty s využitím pary.

Skladovanie

Na uskladnenie oblečenia používame kvalitné vešiaky alebo ho poukladáme do komínov. Keďže textil potrebuje dýchať, odporúčame ukladať iba pár kusov do jedného komína.