Aké budú nové trendy v zdravotníckom obliekaní v roku 2023?
26 januára, 2023

V roku 2023 sa v zdravotníckom obliekaní objaví viac kreativity, farebnosti a strihov. Po pandémii sa bude klásť väčší dôraz na mieru ochrany a funkčnosť, ktorú poskytuje oblečenie. Dôležitý bude aj vplyv na životné prostredie, a preto budú zdravotníci uprednostňovať udržateľné materiály.

Farebnosť

Dámske a pánske zdravotnícke odevy dostupné iba v nudných farbách sú minulosťou. Výrobcovia zdravotníckeho oblečenia uvádzajú na trh čoraz viac modelov v rôznych farbách, ako je žltá, červená, ružová, zelená alebo fialová. Zdravotníci tak majú možnosť vyniknúť alebo prispôsobiť farby odevu prostrediu, v ktorom pracujú.

Udržateľnosť

V súčasnosti by sme mali klásť dôraz na udržateľnosť pri výrobe akéhokoľvek výrobku. Čoraz viac spotrebiteľov uprednostňuje nákup ekologických produktov, ktoré minimalizujú znečistenie životného prostredia. Výnimkou nie je ani zdravotnícke oblečenie.

Najnovším trendom je zdravotnícke oblečenie, ktoré je 100 % recyklovateľné a ľahko sa udržuje. Tieto vlastnosti spĺňa oblečenie Prolen® Medical, ktoré výrazne šetrí energie a pomáha tak znížiť uhlíkovú stopu.

Antibakteriálne tkaniny

Potreba chrániť zdravotnícky personál a pacientov bude vždy dôležitejšia ako dizajn. Práve preto sa budú zdravotnícke zariadenia pri výbere zameriavať na mieru ochrany, ktorú oblečenie poskytuje. Trendom bude vyberať oblečenie, ktoré zabraňuje prenosu infekcií.

Napríklad antibakteriálne a antivirálne oblečenie Prolen® Medical je navrhnuté na zničenie patogénov a ochranu proti nozokomiálnym infekciám, ktoré sú spojené so zdravotnou starostlivosťou.

Funkčnosť

K novým modelom zdravotníckeho oblečenia sa bude pridávať viac vreciek, ktoré pomáhajú zdravotníkom pri každodenných úlohách. Vrecká môžu používať ako držiak na pero alebo na prístroje.

Aby bolo oblečenie naozaj funkčné, bude sa prihliadať aj na pohodlie. Niektoré vlákna, ako napríklad polypropylénové vlákno, z ktorého je šité oblečenie Prolen® Medical, majú vynikajúce termoregulačné vlastnosti. Udržiavajú pokožku suchú a odvádzajú vlhkosť, čím zdravotníkom poskytujú komfort pri nosení.